21. lokakuuta 2016

Ratsut vaihtoon 1/2


Tällä hetkellä intoni bloggaamiseen on hiukan lopahtanut, mutta nyt on niin mielenkiintoinen aihe, että haluan välttämättä postata tästä! Tämä viikkohan oli meillä täällä päin ainakin syyslomaa. Postaan vielä myöhemmin, mitä kaikkea ehdinkään tässä viikon aikana tehdä, mutta tässä postauksessa kerron keskiviikosta(19.10). Silloin olin kaverini kanssa tallilla. Olemme jo aiemmin sopineet, että kaverini menee joku päivä Jalmarilla. Vasta nyt saimme aikaiseksi ryhtyä sanoista tekoihin. Tässä postauksessa en kuitenkaan kerro vielä Jalmarin ratsastuksesta. Sen sijaan kerron siitä, kuinka nousin itse Jalmarin tallikaverin, Tiltan selkään. Molemmista ratsastuksista on niin paljon kerrottavaa ja kuvia, että päätin jakaa nämä kahteen osaan.


Päätin tosiaan yhtäkkiä, että voisin mennä itse Tiltalla, jos kaverini kerta nousee Jalmarin selkään. Tilta on ollut koko tämän kolme vuotta tallilla, jonka minä olen siellä käynyt, mutta olen mennyt sillä vain pari kertaa enkä ole niilläkään kerroilla mennyt kovin tosissani. Vasta nyt voinkin sanoa ratsastaneeni ihan oikeasti tälläkin tammalla! Ja vitsit, kuinka kiva ratsu siitä onkaan tullut! Kyseessähän on iäkkäämpi ex-ravuri, joka on ollut ratsuna jo kauemman kuin Jalmari.


Minulla meni hetki aikaa totutella Tiltaan. Onhan se kuitenkin Jalmaria pienempi ja monta kertaa sirompi! Myös Tiltasta näki, että olin sille outo ratsastaja. Tamma kulki hyvin jännittyneenä alkuun, mutta kun vain itse rentouduin vähitellen, alkoi ratsukin laskea päätään ja rentoutua. Alkukäyntien jälkeen kokeilin ottaa ravia ja täytyy sanoa, että se vasta olikin oudon tuntuista! Askel on todella pitkää ja jos vauhti on vähääkään normaalia nopeampaa, siellä oli hankala keventää. Olen aina hiukan vähätellyt Tiltan ravia, mutta nyt, kun itse istuinkin selässä, täytyy myöntää, ettei se ollutkaan niin helppoa. Onneksi ensimmäisen ravipätkän jälkeen aloin saada nappuloita kohdilleen ja Tilta hidasti todella kivaan raviin! Siinä ravissa sitä oli todella kiva työstää. Huomaa kyllä, että Tilta on sinänsä enemmän ratsutyyppiä kuin Jalmari. Sen sai pysähtymään pelkällä istunnalla ja kääntymisetkin onnistuivat pohkeella ja istunnalla todella näppärästi. Lisäksi tammahan osaa mm. pohkeenväistöäkin ja sitä se menee todella kevyillä avuilla.


En viitsinyt ottaa laukkaa ollenkaan, koska tiedän, että siitä Tilta kuumuu hiukan. Meninkin sillä vain noin 25min, jonka aikana otin useampia ravipätkiä, kokeilin väistämistä ja ylipäätään hain hiukan tuntumaa tammaan. Tämän perusteella en voi muuta kuin hehkuttaa Tiltaa! En olisi uskonut, että se ihan noin kiva on, mutta nähtävästi olin väärässä. Voikin olla, että haluan sen selkään vielä joskus uudelleenkin!



Kaikki kuvat ©Nelli!
Oletteko te koskaan pitäneet tällaisia "ratsut vaihtoon" -päiviä?

16 kommenttia:

  1. Todella kivan näköistä menoa! Ratsastuskouluoppilaana ei tämmöisiä mahdollisuuksia tule, varsinkaan, jos menee useammalla kuin yhdellä ratsulla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinänsä en tiedä, onko ratsastuskoululaisena siihen tarvettakaan, kun pääsee muutenkin ratsastelemaan erilaisilla ratsuilla :)

      Poista
  2. Kaunis tamma. Ja menette kyllä tyylikkäästi. 💕 Minä olen ollut viimeksi varmaan kolme vuotta sitten vieraan hevosen kyydissä. :D Se on kyllä huono juttu omassa hevosessa, ettei tule vaihtelevuutta sitten laisinkaan. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en niin tykkää tällaisiata sirommista, mutta kiva, että joku tykkää :D Kiitos!
      Omassa hevosessa on kyllä tuo huono puoli, mutta oppiipahan ratsastamaan hyvin ainakin sitä yhtä! :)

      Poista
  3. Hienosti menette! Itse olin eilen ratsastamassa meidän Tanelilla, eikä siitä kyllä tullut yhtään mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D Se on kyllä aina hiukan hakemista mennä uusilla hepoilla/sellaisilla, joilla ei ole hetkeen mennyt :D

      Poista
  4. Kivasti kuvia ja hyvä teksti! Kaikinpuolin mukava postaus, jonka jaksoi helposti lukea läpi :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana toi viimenen kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kyllä tykkään sen väreistä ja taustakin on kivan yksinkertainen :D

      Poista
  6. Tässä postauksessa oli tosi kivasti kuvia ja todella mahtavia sellaisia!;D Toi Tilta näyttää ja kuulostaa ihan kivalta hepalta!❤ Ja teillä meni kyllä tekstin ja kuvien perusteella tosi hyvin:) Ei ole vielä koskaan tehty tällaisia ratsut vaihtoon päiviä kun sellaisia ei oikein ratsastuskoulu oppilaana oikeen pääse tekemään kun muutenkin tulee tunneilla ratsastettua paljon eri hevosilla.. Mutta jos nyt saan vuokraponin kaverini kanssa niin varmasti tulee sellaisia "ratsut vaihtoon päiviä" tehtyä!;) Tulipas pitkä selitys:DD Mutta odotan innolla toista osaa tästä ratsut vaihtoon päivästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Näistä kuvista tuli kyllä kivoja :) Se kyllä oli kiva heppa tämän perusteella! Tuo on kyllä ratsastuskoulun hyvä puoli, että pääsee jo muutenkin ratsastamaan erilaisilla ratsuilla :) Tuo kuulostaakin kivalta! Hahah, ei se mitään haittaa! Kiva kuulla, yritänkin julkaista sen tässä piakkoin :)

      Poista
  7. Ihana postaus! Oli varmasti kivaa vaihtelua mennä vaihteeksi muillakin hevosilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, pakko myöntää! Olenhan mä aiemminkin tällä ratsulla mennyt, mutta silloin en tosiaan ole ratsastanut sillä niin "kunnollisesti" :D

      Poista
  8. Todella kaunis blogi, ja tälläinen postaus oli kivaa luettavaa! :) Kauniita kuvia.

    www.tiiaemilia.blogspot.com

    VastaaPoista