13. elokuuta 2016

Radalla taas

Tätä on koko kesä odotettu ja tätä varten Jalmaria on laihdutettu.

Maanantaina 8.8 oli suuri päivä, josta haaveilin lähes koko kesän. Neljän jälkeen lähdimme tallia kohti ja siellä aloitimme pakkaamisen. Kaverini hoiti Jalmaria samalla kun itse mietin tavaroita, mitä tarvitsemme mukaan. Joku on jo ehkä saattanut arvata, mutta lähdimme tosiaan raviradalle ajamaan! 
Radalle tullessa sain peruuttaa Jalmarin ulos trailerista. Se jäi kuitenkin seisomaan pitkäksi aikaa sillalle ihan vain katselemaan rataa. Se varmasti tajusi tulleensa sille tuttuun paikkaan. Valjastuksen ajan Jalmari kuitenkin malttoi seistä paikoillaan, vaikka innostuneelta se kuitenkin vaikutti. Pian pääsinkin kärryjen kyydille ja ohjasin Jalmarin radalle. Menimme ensin käyntiä lähes koko kierroksen mitä nyt Jalmari alkoi peitsata puolessa välissä, kun se olisi halunnut mennä lujempaa. Alkuun tuli pari vastoinkäymistäkin, kun kärryjen kurapressu päätti irrota toiselta puolelta kesken matkan. No, tilanne oli kuitenkin vielä helppo korjata. Tämän jälkeen pääsimmekin kunnolliseen verryttelyyn. En vain voi käsittää, kuinka hyvin Jalmari tottelikaan minua! Se ei yrittänytkään verryttelykierrosten aikana mitään huippuvauhtia, vaan ravasi täysin rauhassa kierros toisensa jälkeen.


Pienen tauon jälkeen pääsimme jatkamaan taas treeniä ja vuorossa oli kilpavauhdin kokeilu, vaikka eihän Jalmari enää kovin koviin nopeuksiin yllä. Kokeilin alkuun voltata, aivan kuten oikeissakin ravilähdöissä. Se ei kuitenkaan sujunut yhtään, mutta Jalmari silti tajusi idean ja lähti lujempaa volttauksen jälkeen. Ajoin kaksi kierrosta "kisavauhti", mikä vastaa suurin piirtein samaa matkaa kuin raveissa yleensä. Näiden kierrosten jälkeen jatkoin vielä kolmannelle kierrokselle, jonka aikana sain vauhdin hidastumaan ja menimme ikään kuin loppuravit ja -käynnit. Jalmarille kelpasi loppuun rauhallinen ravi, jossa se kuitenkin venytti askeltaan.


Raviradalta palattuamme kävin vielä uittamassa Jalmaria hetken aikaa ja samalla se sain jalkojen kylmäyksen. Mietin kyllä itsekin, että riittääkö pelkkä uitto kylmäämisenä, mutta ihme kyllä, jalat tuntuivat ihan samalta kuin normaalinkin kylmäyksen jälkeen! Lopuksi vielä talutin Jalmaria hetken, ennenkö päästin sen syömään iltaruokiaan. Täytyy kyllä myöntää, että tämä reissu avasi paljon silmiäni raviurheilun maailmasta. Lisäksi sain kokea, kuinka pahasti hiekka oikeasti lentääkään ajon aikana! Tuntui, että korvani olivat vielä pari päivää tuon jälkeenkin täynnä hiekkaa, vaikka totta kai kävin heti samana iltana suihkussa.. No, se kuuluu asiaan ja ainakin Jalmarilla oli hauskaa! Oli niin ihana nähdä sen syttyvän tosissaan.



Materiaali ©Nelli!
Oletteko te käyneet raviradalla ajamassa tai ratsastamassa?

18 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus!
    Hienoa, että pääsitte viimein käymään Jalmarin kanssa radalla ❤
    Mullakin olisi jossain vaiheessa tarkoituksena mennä käymään Pekon kanssa hiitillä :D Ja oon siis ajanut raviradalla, mutta en oo koskaan ratsastanut siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Joo toi oli kyllä mahtava kokemus :) Voi vitsit, mahtavaa, että tekin ootte päässeet radalle ajelemaan! Harvemmin siellä taidetaankaan ratsastaa, mutta tuli nyt vain sellainenkin mahdollisuus tätä postausta kirjoittaesa mieleen :D

      Poista
  2. Kiva postaus! Jalmari näytti kyllä olevan niin innoissaan, kun pääsi radalle! Oli varmasti myös kiva istua ja ohjata kärryissä :) En ole koskaan päässyt ajamaan, enkä ratsastamaan raviradalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo se tosiaan oli todella innoissaan päästessään tuonne! Ja jep, niin oli :) Voi harmi, vaikka harvoin kuulee, että ratsastajia radalla kävisi :D

      Poista
  3. Kivan näköistä menoa! Kuvista ja videolta näkee, että molemmilla oli hauskaa! Taitaa olla hauskaa ja erilaista puuha kun tuo ratsastaminen?! Tosi hyvä postaus!

    elaimetsydammessa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Hahah, totta! Se tosiaan on kivaa vaihtelua ratsastukseen, sekä ratsastajalle etä hevoselle :) Kiva, jos pidit!

      Poista
  4. Oi kun on ihanan näköstä menoa! Itse en oo koskaan päässyt edes kunnolla ajamaan, olisi kyllä hauska kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kiitokset! Toivottavasti sullekin tulee siihen joskus mahdollisuus, ihan kivaa puuhaa nimittäin itsellekin :)

      Poista
  5. Tänään olin raviradalla ajamassa ja kerran ennen tätä päivää oon käynyt. Kiva postaus ja hyvä että pääsitte radalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, mahtavaa, että sullakin on mahdollisuus päästä radalle! :D Kiitos, tuo tosiaan oli todella mahtava tilaisus :)

      Poista
  6. Ai että kun mahtavan näköistä menoa! Voi vitsit,toihan oli kiva että pääsitte vielä tonne raviradalle Jalmarin kanssa!:) Teillä näytti sujuvan todella hyvin ja Jalmari näytti kyllä niin innokkaalta,ja teillä molemmilla näytti olevan hauskaa. Ja toi videokin oli tosi kiva ja siitä välittyi tosi kiva tunnelma♡;D Ote en oo koskaan päässyt raviradalle ajamaan tai ratsastamaan,mutta oon käyny kattomas raveja ja se on kyllä ihan kivan näköstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Tuo tosiaan oli mahtava kokemuksena! Jalmari tosian tykkäsi tuosta todella paljon eikä siinä, kyllä minustakin oli hauska päästä tuonne! Kiva kulla tällaista! Ravien katsominen livenä on kyllä kivaa, kun siellä on ihan eri tunnelma kuin pelkän TV-ruudun kautta :D

      Poista
  7. Jalmari näyttää olevan niin innoissaan, ihana! Kiva video sekä postaus. :-) Tuollaista olisi ihan hauska välillä kokeilla itsekin.. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä myöntää, että tuolla reissulla se oli suloinen :3 Kiitos! Kannattaa kyllä kokeilla, jos vain tule mahdollisuus, kiva vaihtelua itsellekin!

      Poista
  8. Tykkäsin tästä postauksesta paljon! Ihania kuvia ja kiva video :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, tää oli kiva kuulla! Kiitokset :)

      Poista
  9. Joskus entisen ridahoitsun kans käytiin yhel raviradal kiitolaukkailemas :D

    VastaaPoista